Gepland voorjaar/zomer 2019:

Watson x Floor

Flaming Rockstars Lordwatson x Gerundo Red Rain to Flaming Rockstars

Ogen vrij (distichiasis)

PRA-A

CEA-Clear

HD-A2

ED 0/0

JADD Probable Normal

DEN Clear

DM Clear

CDDY N/N

 

Ogen vrij

HD-B

ED0/0

 

 

 

 

PRA/CEA/JADD/DEN/DEM CDDY wordt in de toekomst nog getest

 

TST

WT-Beginner

Mock Trial Beginner

TJP Beginner (Nkl) / Novice (Okl)

Gebruikt voor praktische jacht

Show: U, CAC

TJP Junior / Beginner

SJP C / B

CCD C

 

 

Show: U

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flaming Rockstars Lordwatson Foxgrove's Moonlight Gunner Cedar Fog Midnight Seduxtion
Foxgrove's Whirling Dervish
Hunter's Moonlight Bluebell Gwendolyne Javahill's Fly Boy
Hunter's Moonlight Caylee Vom Lech-Toller Nest
Gerundo Red Rain to Flaming Rockstars Imdarwinjr Fireheart Jelle's Darwin
Crazy Red Secret Four The Dreamworker
Well Done Enigma Della Tenuta Degli Highlanders Kitimat Royal Gala
Guya

Onze honden zijn in de eerste plaats de gezinsleden waarmee we de natuur in trekken voor het maken van dagelijkse wandelingen, en die ons daarnaast laten genieten van onze passie voor het trainen van jachthonden. Daaruit vloeit voort dat wij op regelmatige basis te vinden zijn op apporteerproeven en onze honden tijdens de winterperiode ook een vaste taak hebben in het jachtveld.

Meestal worden er pas plannen voor pups gemaakt als we zelf met een nieuwe hond willen beginnen. Om die reden fokken wij, logischerwijze, ook maar heel sporadisch een nestje.

Het spreekt voor zich dat onze pups in de huiskamer geboren en grootgebracht worden. Pups kunnen op een leeftijd van ongeveer 8 weken gechipt, gevaccineerd, ontwormd en in bezit van een internationaal paspoort naar hun nieuwe eigenaars vertrekken. Uiteraard volgt er ook een FCI-stamboom.

Wij verkopen onze puppies enkel aan actieve en stabiele gezinnen die doordacht voor een Toller gekozen hebben, en daarnaast een duidelijk plan hebben over hoe ze de hond de nodige mentale bezigheid zullen geven. Een Toller die naast een flinke portie fysieke beweging ook een taak krijg in de vorm van gehoorzaamheidstraining, doggy dance, agility, jacht, speuren etc is zonder twijfel een gelukkige(re) Toller.

Tollers zijn in geen geval een kleinere versie van een rustige (show)Golden en wij raden mensen die dit type hond zoeken ook steeds af om voor een Toller te kiezen.

Wij vinden het belangrijk nauw contact te houden met onze pupkopers gedurende het verdere leven van door ons gefokte honden. Tenslotte nemen zij een deeltje van onze geliefkoosde gezinsleden mee naar huis.

Wegens de grote vraag naar pups zijn ook wij genoodzaakt om met een wachtlijst te werken. Wij werken niet met een ‘first come, first serve’ principe, doch leggen we ook geen onrealistisch lange lijst aan. Geen enkele fokker kijkt ernaar uit om families te moeten teleurstellen met het bericht dat er voor hen geen pup werd geboren.

Wanneer de pups omtrent 7 weken oud zijn wordt door ons beslist welke pupkoper welke hond toegewezen krijgt. Hierbij doen we ons uiterste best om iedereen de voor hem/haar meest geschikte pup te geven.

  

In de eerste helft van 2019 plannen we een nestje met Watson en Floor. Watson is onze zelfgefokte reu en een zoon van Hina en de Canadese Gunner. Hij is in veel opzichten een zachte knuffelbeer. Hij is heel gericht op mensen en zou het allerliefst een ganse dag geaaid worden. Watson gaat prima om met andere honden, dieren en kinderen. Hij is een vlotte, stille werker en gemakkelijk te trainen. Watson heeft uitsluitend jachttraining gedaan en heeft genoeg kwalificaties om in de hoogste klasse in het Tolling Jachtproefparcours te spelen. Hij werkt graag met wild en is een makkelijke hond om mee te nemen op praktische jacht. Hij heeft globaal gezien een zacht karakter en had daarbij misschien net ietsje meer ‘power’ tijdens het werk mogen hebben.

Floor is het pupje uit het Italiaanse nest van Mendel wat we in fokrecht hebben aangehouden. Ze woont samen met grote broer Sam (nestgenoot van Watson) in Nederland. Floor vervult meer dan genoeg de verwachtingen die we over deze combinatie hadden. Ze is een energieke dame die erg graag werkt. Tijdens het werken barst ze van snelheid en passie en is daarnaast ook erg vlot met wild. Ze heeft een goede neus en houdt ervan deze te gebruiken. Op de leeftijd van slechts 18 maanden had ze reeds 3 KVJ C-diploma’s op zak en ook dit jaar heeft ze een heel mooi wedstrijdseizoen achter de rug. Ze wordt in de toekomst verder voor het jachtparcours getraind.

Ze is sociaal naar andere honden, en erg gericht op haar gezin. Naar mensen die ze niet kent is ze eerder gereserveerd van aard.

Watson en Floor vullen elkaar op verschillende punten mooi aan waardoor we erg uitkijken naar de pups uit deze combinatie!