Contrail Bruges

 

Stamboom - Resultaten

Roepnaam Piper
Geslacht Reu
Geboortedatum 04/12/2011
Registratie AP00369606
Schofthoogte 40 cm
Gewicht 13 kgs
Ogen Vrij 13/09/2013
PRA Clear
FN Clear
HD  
Wist je dat ...

een doedelzakspeler een 'Piper' genoemd wordt? We wilden onze kleine Cocker een naam geven die naar zijn roots verwees, en wat is er nu meer Schots dan de doedelzak!

 

 

 

 

Sinds 5 februari 2012, hebben we er een nieuw familielid bij: onze Piper, oftewel “Contrail Bruges”.

Piper is een working English Cocker Spaniel en hij is geboren in Clarebrand, een klein gehuchtje van het plaatsje Castle Douglas in Schotland.

Wij hebben de working Cocker leren kennen op de CLA Game Fair van 2010. Op dat moment was alles nog nieuw voor ons en hadden we geen tijd om overal en bij elke demonstratie blijven stil te staan, maar toch hadden we al enige interesse voor de Spaniels.

Toen Darwin en ik in 2011 weer deelnamen aan het Belgische team van de Eurochallenge tijdens de CLA Game Fair, hebben we de Engelse Spaniels met wat meer detail bekeken. Er was er eentje die toch in het oog sprong: de working Cocker! De hondjes die we daar zagen waren snel, apporteerden zeer goed en hadden geen problemen met grote dummies, sprongen over hekken of waterwerk. Ik moet toegeven dat deze hondjes toch wel een geduchte “concurrent” zijn voor onze retrievers, als het aankomt op gepassioneerd werken! Zoveel energie en passie om te werken. Het was prachtig om te zien en het gaf me een heel aangenaam gevoel.

We hadden wel in ons achterhoofd om na jaren eens een Spaniel in huis te nemen. Ik geloof dat Spaniels zeer complementair zijn bij retrievers en dat ze een goede match vormen, zowel thuis als in het veld.

Sinds we afscheid hebben moeten nemen van Chanel, was het jagen voor Lindsay niet meer hetzelfde als vroeger. Daarom hebben we besloten om op zoek te gaan naar een leuk werkhondje dat niet te groot was, maar met een enorme will to please en doorzettingsvermogen

Ik heb alvast zeer veel bewondering voor dit leuke ras en ik denk dat het een goede match vormt met onze Tollers. We hebben alvast van Frances Brooks, de fokker van Piper, de nodige uitleg gekregen en we hebben bij het ophalen van Piper ook een snelcursus gekregen hoe we onze kleine kerel moeten trainen de komende jaren. We hebben haar verschillende Cockers van verschillende leeftijden kunnen zien werken. We hebben kunnen zien hoe de Cockers worden getraind in de ‘konijnen/fazantenren’ en we hebben ook kunnen zien wat het eindresultaat is.

Piper is Lindsay's jacht- en trainingsmaatje. Na het starten van wat basistraining is Piper in de winter van 2012-2013 voor het eerst mee geweest op praktische jacht en bewezen over een groot uithoudingsvermogen te beschikken. Warm wild brengt hij met de minste moeite binnen en neemt makkelijk dekking. Tijdens het voorjaar en zomer van 2013 hebben Lindsay en Piper een specifieke jachtcursus voor Spaniels gevolgd, met als resultaat dat ze in september in Nederland het 'Jachtgeschiktheidscertificaat' hebben behaald.