Welkom op onze website. 'Wij' zijn de Tollers Hina, Mendel en Watson, een Engelse Cocker SpaniŽl die luistert naar de naam Piper, de dwerggeitjes in onze tuin en natuurlijk mijn vriendin Lindsay en mijzelf. In Booischot hebben we ons eigen stekje met een grote tuin. Zoals je al kon vermoeden zijn honden al bi,na 20 jaar de rode draad in ons leven en zijn we er beiden mee opgegroeid. Mijn ouders hebben vroeger Dobermanns gehad, en zijn nu in het gezelschap van 6 Border Collies waar flyballwedstrijden mee gelopen wordt. Lindsay's ouders zijn beiden actief in de jachtsport en hebben naast Tollers ook Goldens en een Spinger SpaniŽl.

Mijn eerste hond was Qessy, een zwarte Labrador Retriever. Ze is 14 jaar mogen worden en was de eerste hond waarmee ik op training mee geweest ben, en die mij ook mijn voorliefde voor Retrievers heeft bijgebracht. Naast gehoorzaamheid en flyball heb ik met haar ook wat jachttraining gevolgd. Ze was een echt modelhondje en ik koester veel goede herinneringen aan haar.

Mijn eerste kennismaking met de Nova Scotia Duck Tolling Retriever dateert al van meer dan 20 jaar geleden en vanaf dat moment wist ik al dat dit mijn volgende hond zou worden. In 2004 kwam Darwin helemaal vanuit Finland naar hier. Intussen hebben we van Darwin een zoon gehouden, en ook uit het nestje van ons teefje Hina is een reutje bij ons gebleven. Naast de Tollers hebben we ook een Cocker SpaniŽl die ons vergezelt in het jachtgebeuren.

Met Darwin hebben we onze eerste voetstappen gezet in zowat alles wat nu tot onze passie is uitgegroeid. Heel wat shows hebben we met hem gelopen in zowel binnen- als buitenland met enkele mooie titels als resultaat. Naast een heuse flyballcarriŤre namen we met hem ook deel aan onze eerste jachtwedstrijden. Vandaag nemen we met onze Tollers nog steeds deel aan verschillende working tests en teamwedstrijden zoals de Eurochallange op de CLA Game Fair en IWT. Beetje bij beetje hebben we ook de rasspecifieke jachtproeven voor de Tollers leren kennen. Gefascineerd door het 'tolling' zijn we intussen meerdere keren per jaar op koudwildtesten te vinden in ScandinaviŽ. Naast al het wedstrijdgebeuren zijn we tijdens de wintermaanden heel vaak in het jachtveld te vinden als picker up met onze honden.

Of we nu aan het trainen, wedstrijd lopen of jagen zijn, of simpelweg een lange wandeling maken in de mooie natuur die de Netevallei ons hier te bieden heeft, we proberen elke dag zoveel mogelijk van ons vijftal te genieten!

Alvast veel lees- en kijkplezier op onze site

Contact:

Jelle Huysmans

B-2221 Booischot

TEL: ++32(0)0479 90 34 65

EMAIL