Imdarwinjr

 

Stamboom - Resultaten - Dekreu

 
Roepnaam Mendel
Geslacht Reu
Geboortedatum 28/02/2009
Registratie LOSH1057654
Schofthoogte 54 cm
Gewicht 23.5 kgs
Ogen Vrij 14/04/2017
PRA Pattern A
CEA Carrier
HD A1
ED 0/0
JADD Probable Normal
DEN Clear
DM Clear
CDDY N/N
Wist je dat ...

Mendel net zoals zijn vader Darwin naar een geleerd persoon is genoemd? De Oostenrijkse Gregor Mendel staat voornamelijk bekend voor de 'wetten van Mendel' die te maken hebben met oververerving. 

Mendel is een zoon van Darwin. Naast zijn witte sok lijkt Mendel in veel opzichten op zijn vader, maar met een flinke portie pit van zijn moeder Enya. Hij werd gefokt door Erna Jacobs, een goede kennis van ons. Vanaf de geboorte was hij mijn favoriete pup en het was dan ook niet onwaarschijnlijk dat hij hier zou komen wonen. De puppytest was zo veelbelovend dat het jammer zou zijn hem niet mee naar huis te nemen. Net zoals zijn vader is Mendel zeer gemakkelijk om te trainen. Hij is stabiel en is rustig op post. Hij is een goede en gepassioneerde Ďzoekerí. Hij heeft een natuurlijke en zachte grip op wild. Mendel heeft een zacht karakter en is gek op zwemmen, welke een eigenschap is die hij ongetwijfeld van zijn moeder heeft meegekregen. Kortom, een dag niet nat en vies geweest, is voor Mendel een dag niet geleefd.

Mendel wordt door Lindsay getraind en na een puppycursus en vervolgcursus gehoorzaamheid heeft Mendel in 2010 zijn nationaal gehoorzaamheidsbrevet behaald. Vanaf dan was hij 'afgestudeerd' en werd de nadruk gelegd op jachttraining. In 2011 heeft Mendel enkele basisproeven met goed gevolg afgelegd om vervolgens in 2012 aan zijn eerste Working Test seizoen te zijn begonnen. Mendel heeft het WT seizen 2012 kunnen afsluiten met een plaats op de WT Finale! Om te kunnen deelnemen aan deze WT Finale moet je hond een TOP 3 plaats hebben behaald tijdens het afgelopen seizoen. Doordat Mendel een 2e plaats heeft kunnen behalen was hij geselecteerd om deel te nemen aan de WT Finale. Mendel zijn WT carriere werd meteen heel positief ingezet in 2013. Voor het eerst liep hij mee in de Novice klasse en behaalde op zijn eerste wedstrijd al een 3e plaats.

Verder zijn ook Lindsay en Mendel sinds 2011 actief in het Tolling gebeuren. In deze discipline gericht op het authentieke werk van de Toller heeft Mendel al mooie resultaten behaald. Ondertussen heeft Mendel in BelgiŽ (onofficiŽle Tolling evenementen van de BTC) de nodige kwalificaties behaald om in Open klasse in te schrijven. Ook in het officiŽle parcours in ScandinaviŽ is Mendel met het minimum aan wedstrijden gekwalificeerd om in de hoogste klasse te starten.

Naast het wedstrijdgebeuren gebruik ik Mendel ook als picking-up hond tijdens eenden-, patrijzen-, hazen- en fazantenjachten. Hij heeft is rustig op post en is aangenaam op mee te hebben op jacht. Mendel heeft al meermaals bewezen dat hij een goede Ďrunning-mateí is voor Hina in het jachtveld!