Fireheart Jelle's Darwin

Belgisch Kampioen '07 - Luxemburgs Kampioen '08 - Internationaal Kampioen CIB '09 - Frans Kampioen '10

Stamboom - Resultaten - Dekreu

 
Roepnaam Darwin
Geslacht Reu
Geboortedatum 03/07/2004
Registratie FIN34982/04
Schofthoogte 53.5 cm
Gewicht 24 kgs
Ogen Vrij muv Distichiasis 14/01/2011
PRA Pattern A
CEA Clear
HD A
ED 0/0

 

Wist je dat ...

Darwin genoemd is naar de Britse bioloog Charles Darwin? Natuurlijk kent iedereen Darwin van zijn evolutietheorie die samen met de die samen met de erfelijkheidsleer van Mendel de basis vormt van alle biologische kenis.

Alhoewel Darwin inmiddels ruim volwassen is, is hij nog steeds een erg speelse hond. Hij heeft een vriendelijk en open karakter en is dol op mensen, kleine kinderen en dieren. Hij houdt enorm van spelen en apporteren en heeft een grote will to please.

Wandelen, zwemmen en trainen zijn zijn dagelijkse uitlaatklep waarbij hij niet snel moe te krijgen is. De koppigheid van Tollers waar veel baasjes wel eens mee te maken krijgen heb ik bij Darwin nog niet ontdekt. Hij is altijd bereid voor zijn baasje te werken, leert snel en is een erg stabiele hond.

Darwin heeft er intussen al een hele carriŤre op zitten in het jachtwedstrijdcircuit. In 2007 startte hij in Initiatieklasse en wist toen elke wedstrijd met succes af te sluiten. Voor elke proef ruim geslaagd wat op zich al een unicum is, maar zeker als je weet dat Darwin vrijwel de enige Toller op WT is. In 2008 ging Darwin over naar Noviceklasse en heeft ook daar enkele mooie proeven weten af te werken. Darwin ging er duidelijk op vooruit, maar had nog wat extra tijd en training nodig om beter te worden. Dit was duidelijk zichtbaar op de wedstrijden die we in 2009 gespeeld hebben. Go Darwin! 2010 was een beetje een sabbatjaar voor Darwin en toen hebben we ons echt geconcentreerd op onze deelname aan de Game Fair. Darwin maakte toen deel uit van het Belgisch team en bracht het er voortreffelijk van af in al die drukte, micro's en de vele toeschouwers. In 2011 kwam Darwin voor het eerst uit in Openklasse en het was duidelijk dat hij er wel klaar voor is. Net zoals in 2010 maakte Darwin terug deel uit van het Belgische team dat deelnam op de Game Fair in Engeland en scoorde er hoge toppen.

Tijdens de wintermaanden neem ik Darwin ook verschillende keren mee als picking up hond tijdens eenden- patrijzen- en fazantenjacht. Ook al is hij veel heviger op warm wild dan op dummies, toch sta ik steeds te kijken hoe stabiel, stil en geconcentreerd Darwin op post zit te wachten tot het wild geschoten wordt. En het is natuurlijk erg leuk voor mij als de schutters me complimenten geven over hoe goed ik Darwin getraind heb en de efficiŽnte manier waarop we samenwerken.

Naast jacht is Darwin ook vele jaren actief geweest in de flyballsport. Dit is voor Darwin meer een speelse uitlaatklep geweest, doch is hij met het team 'Freaky Bandits' vaak in de prijzen gevallen.

Na 4 kampioenschapstitels heeft Darwin zijn showcarriŤre in schoonheid geŽindigd. Hij heeft zowel in binnen- als buitenland shows gelopen en mag zich nu Belgisch, Luxemburgs, Internationaal schoonheids- en Frans Kampioen noemen. Voor 3 van deze 4 titels moest Darwin naast de nodige showpunten ook een werkproef halen, wat hem een echte 'dual purpose' Toller maakt. Gedurende de 20 jaar dat er nu Tollers in BelgiŽ zijn, is Darwin slechts de 4e Toller in BelgiŽ die de titels van Belgisch en Internationaal Schoonheidskampioen (CIB) heeft weten te behalen en daar zijn we terecht trots op!